Стопанинът  създаде дарителска кампанияПикачу, много обичан котарак, умира през януари

...
Стопанинът  създаде дарителска кампанияПикачу, много обичан котарак, умира през януари
Коментари Харесай

Кремиран котарак ще лети в Космоса

Стопанинът  сътвори дарителска акция

Пикачу, доста обичан котарак, умира през януари 2019 година след дълга, само че " храбра борба " с котешкия диабет, споделя стопанинът му. Сега фамилията на стопаните му ще уважи паметта на животното, като изпрати пепелта му в орбита към Земята.

Стив Мънт е притежателят на Пикачу. Дотолкова обичал котарака си, че го кремирал и запазил праха му. А в този момент кремираният домакински любим ще бъде изстрелян в Космоса, с цел да остане във вечността. И да стане първата кремирана котка в Космоса.

Прахът на Пикачу ще бъде изпратен в Космоса под формата на пратка, прикрепена към спътник в границите на идващите 18 месеца. Семейството употребява услугите на основаната в Тексас компания " Селестис ", която предлага налични мемориални полети за кремираните остатъци на животни и хора.

" Вече подписах контракта и неотдавна платих напълно за услугата ", сподели Мънт, който пусна страница за набиране на средства за реализиране на фантазията си да изпрати праха на умрелия правилен котешки другар в околоземна орбита.

Въпреки че Мънт е съумял да събере малко повече от 1600 $ от общата сума от 5000 посредством акцията за набиране на средства, той взема решение да изтегли оставащите средства от спестяванията си, с цел да обезпечи на Пикачу пътешествието към звездите.

" Въпреки че не преставам да одобрявам дарения от хора, които желаят да бъдат част от тази респект, набирането на средства не е съществена цел за мен. Мечтата ми се сбъдва, без значение от всичко ", изясни Мънт.

Собственикът уточни, че е избрал да изпрати приятеля си в Космоса, тъй като " Пикачу е воин и аз го уважавам като подобен. "

Пикачу ще бъде първата кремирана котка, която ще бъде изпратена в Космоса от компанията, откогато тя стартира даването на услугата през 2014 година До момента " Селестис " е транспортирала към звездите останките на две кучета.

" Исках Пикачу да бъде първи. За да продължи с задачата си на палав откривател и да покаже на света, че котката е също толкоз заслужен за специфична респект домакински любим като кучето ", сподели Мънт.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР